Groepen kinderen en jongeren

Ontdekking van de grotten: rondleiding in de grotten voor 5- tot 14-jarigen

De groep duikt in het magische universum van de onderaardse wereld. Tussen de stalagmieten en de beenderen van ijstijddieren passen we de animatie aan volgens de leeftijd van de kinderen. Het interactief bezoek eindigt met een demonstratie vuur maken.

Duur: 1u30
Prijs: Zie onze tarieven pagina

Piarak en de wolf: bezoek en geanimeerde workshops voor 5- tot 7-jarigen

De kinderen volgen in de grotten de sporen van de oudste hond van de wereld. Een ludieke en geanimeerde speurtocht in de grotten met daarbovenop een prachtig verhaal, de uitdaging om een prehistorisch wapen uit te proberen (speerdrijven) en een halsketting te maken. Kortom een dag om nooit te vergeten.

Duur: 3 of 5 uren
Bij het bezoek van 5 uren is er een extra animatie, namelijk het maken en proberen van een prehisto-compatibel muziekinstrument.
Prijs: Zie onze tarieven pagina

Cro-Magnon en Neanderthaler, de ontmoeting: bezoek en workshops voor de 8- tot 14-jarigen

Via één van de paadjes van de grot is de groep getuige van de meest verrassende ontmoeting ooit: de Neanderthaler en de Cro-Magnon. Een demo vuur maken, speerdrijven en vuurstenen gebruiken zijn enkele van de workshops tijdens de ontdekking van de wereld van de grotten.

Duur: 3 of 5 uren
Bij het bezoek van 5 uren is er een extra animatie, namelijk een gravure maken op een leisteen met een vuurstenen werktuig.
Prijs: Zie onze tarieven pagina
Uurrooster: van maandag tot zondag mits reservatie.